ashehooboobat

مواد لازم :

نخود و لوبیا چیتی : روی هم 5/1 لیوان

بلغور گندم: 1 لیوان 

لوبیا قرمز : 1 استكان

عدس : 1 استكان

برنج : نصف استكان

پیاز داغ : 2 لیوان

پیاز برای پختن گوشت : 2 عدد متوسط

گوشت با استخوان : 1 كیلو گرم

سبزی آش : 2 كیلو گرم

نمك ، فلفل و زرد چوبه : به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

حبوبات را از شب قبل خیس كنید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض كنید .

گوشت با استخوان را همراه با 2 عدد پیاز ، بدون نمك ، و در مقدار نسبتا زیادی آب با حرارت تقریبا ملایم كاملا بپزید و بعد از پخت پیازها را بیرون بیاورید و دور بیندازید . استخوانها را از گوشت جدا كنید و گوشت را كاملا بكوبید و كنار بگذارید . آب گوشت را نیز برای پختن آش كنار بگذارید . 

در قابلمه مورد نظر برای طبخ آش مقداری از پیاز داغ را با نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز همراه یك قاشق غذا خوری زرد چوبه، 2-3 دقیقه تفت دهید و بعد همراه 6 لیوان آب گوشت بگذارید با حرارت ملایم حدود 2 ساعت بپزند . ( اگر طی این مدت آب حبوبات كم شد ، آب گوشت به آن اضافه كنید )

بعد از اینكه حبوبات نیم پز شدند ، بلغور و برنج را همراه عدس به قابلمه اضافه كنید . بعد از اینكه برنج كاملا باز شد یك الی دو ملاقه از تمام حبوبات در حال پختن را از قابلمه خارج كنید و همراه گوشت از قبل كوبیده شده ، مجددا بكوبید  و كنار بگذارید.

باقی مانده آب گوشت را داخل قابلمه آش بریزید و هم بزنید . بعد از اینكه مطمئن شدید مواد كاملا پخته اند و خوب با هم مخلوط شده اند ، سبزی آش را همراه با نمك و فلفل به آش اضافه كنید و آش را هم بزنید . 15 دقیقه بعد از اضافه كردن سبزی ، و بعد از اینكه رنگ سبزی برگشت ، گوشت كوبیده به همراه حبوبات را به آش اضافه كنید ، آش را هم بزنید تا مواد از هم باز شوند بعد درب قابلمه را ببندید و بگذارید آش با حرارت ملایم كاملا جا بیفتد.

بعد از اضافه كردن گوشت و حبوبات كوبیده، آش را زود به زود هم بزنید تا ته نگیرد .

حدودا یك ساعت بعد از اضافه كردن سبزی ، مقداری نعناع داغ داخل آش بریزید و آش را هم بزنید و بعد از چند دقیقه آش آماده سرو است .